Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη επεξεργασία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση, αποθήκευση και ασφάλεια τροφίμων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.

Μπορεί να εργαστεί σε βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών όπως γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομεία, ελαιουργεία, οινοποιεία, κονσερβοποιεία κτλ. Επίσης σε εταιρείες προετοιμασίας και διακίνησης ετοίμων φαγητών (catering) κ.α.

Πρόγραμμα Σπουδών Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.
ν. 4386/2016 / ΦΕΚ 1426/Β΄/26.4.2017
Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων 2Θ+2Ε
Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων 2Θ+3Ε
Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων 2Θ+3Ε
Ασφάλεια Τροφίμων 2Θ+1Ε
ΣΥΝΟΛΟ 23 ΩΡΕΣ

 

Πρόγραμμα Σπουδών Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.
ν. 4386/2016 (Α’ 83) , ΦΕΚ 2636/Β΄/05.7.2018
Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων 2Θ+2Ε
Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων 2Θ+2Ε
Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων 2Θ+2Ε
Ασφάλεια Τροφίμων 1Θ+1Ε
ΣΥΝΟΛΟ 20 ΩΡΕΣ